Institutional Investors

Institutional Investors

Ted Moudis Associates designed the offices for financial research and data company Euromoney Institutional Investor, located in New York City, New York. Design Strategies provided all of the non-gypsum ceilings on the project, from custom gray AURA panels in the corridors to white ACT in the offices and stretched Newmat in the conference rooms.

IPSOFT

IPSOFT

The city that never sleeps is a fitting location for the headquarters of IPsoft, a developer of automated network services and intelligence systems that operates on a 24/7 business model. Throughout the Lower Manhattan office, cutting edge A/V technologies and multimedia reflect the idea of innovation through design.

Sky Acoustics provided a custom radius acoustical ceiling panel system, with 1/8” reveals, concealed torsion-spring suspension and NRC of 0.90. The degree of complexity led to all other ceiling manufacturers drop out of the running, while Sky Acoustics was able to execute on time and within budget.

Row NYC Hotel (Milford Plaza)

Row NYC Hotel (Milford Plaza)

One of New York City’s oldest and largest hotels, located in the heart of Manhattan’s Theater District, the 1,331-room Milford Plaza underwent a complete transformation and rebranding under the leading concept of “graphic New York.” The two-year project has transformed all guest rooms and redeveloped the public areas, including the retail spaces, lobby, lounge and rooftop bar, fitness center and retail areas.

Reimagining the connection between hotel and city, Gabellini Sheppard Associates transformed the entrance and public spaces of Row NYC, the former Milford Hotel in Midtown Manhattan. Commissioned by Highgate Hotels, the 13,000-square-foot project includes a new exterior entrance and marquee, a new lobby with curving wood ceiling canopy, a grand staircase, and a casual bar/lounge.

Materials and finishes—including honed concrete floors, floating concrete staircase treads lit from below, and columns clad in weathering steel with a natural rust patina—nod to the area’s grittier past and exude a youthful urbanity. A custom-designed ceiling canopy of wood slats hovers over the entire space, curving upward toward the entrance in a gesture of urban embrace.The bar and lounge, District M, provides a casual place for guests to regroup before their forays into the city, or to unwind after a day’s adventure. Raised platform-seating overlooks the activity below and the curated projections of iconic paparazzi photos by Ron Galella that evoke the spark of New York in the 1970s. A digital art installation by famed video artist Yorgo Alexospoulous further captures the urban pulse in the lobby.

Wilbur Cross Reading Rooms - UCONN

Wilbur Cross Reading Rooms - UCONN

The reading rooms in the Wilbur Cross building were original to 1939. Even as the needs of students changed over the years there were only minimal upgrades to the facility. Finally, design planning began in 2016 to update this well-loved building. This project restored and refurbished the reading rooms to improve functionality, expand and enhance student study and work space, modernize and improve AV and IT capabilities, as well as address acoustical issues and long-term deferred maintenance needs. The scope of work included refurbished walls and ceilings, lighting and acoustical improvements, the removal of disused materials, and technology/AV improvements.

In attempting to achieve all of their modernization goals as well as embrace the grandeur of the original design the decision makers used Fellert acoustical plaster which allowed for the acoustical issues to be resolved while keeping in mind the historical nature of the area. The restored ceilings keep the din of students studying down while ensuring that the Wilbur Cross reading rooms will remain a pleasing landmark on the UConn campus for years to come.

Commack Library

Commack Library

Featured in the Architectural Magazine, Architectural Record, and winner of the 2016 Best of Design Award.

Design Strategies worked closely with the chief architect Diller Scofidio & Renfro to develop all the wood ceiling and wall systems in the building. Both absorptive and reflective panels used in varying angles meshed perfectly with curtain wall driven seams to enhance both performance and study space.

Spyscape Museum

Spyscape Museum

Designed by David Adjaye’s firm the Spyscape museum occupies a renovated 60,00 square-foot building on W. 55th Street in Midtown, Manhattan. Weathering steel drums are installed to house the surveillance, hacking, deception and intelligence operation themed exhibition. The black Fellert acoustical plaster was an important component to set the secretive and intriguing tone for the space. A mix of smoked glass, grey acoustic paneling, mirror-polished steel and dim lighting were also chosen for surrounding spaces to create a dark and mysterious atmosphere.

Continental Grain Company

Continental Grain Company

In Continental Grains’ new New York City headquarters the company focused on developing a more open and modern style. With open plan workspaces, collaborative zones, and glass fronted private offices, which provide flexibility as needs change, Ted Moudis Associates created a design aesthetic that took visual cues from classic modern design. The addition of Sky Acoustics acoustical tiles help to keep the noise of the hustle and bustle of their office from disturbing the buzzing work environment.

85 Broad Street

85 Broad Street

MetLife sought to reposition this basement cafeteria as an amenity space that felt open and expansive despite having no natural light. The ceiling height was just 8’6”, so a mirrored metal ceiling was used to make the space appear larger than it actually is. Design Strategies and Accent Ceilings provided a stainless steel mirror panel system that intentionally distorts the imaging while providing butt-jointed metal panels that are fully 100% accessible. Newmat provided stretched membrane light boxes that give the space a soft, diffuse ambiance.

Four Seasons Restaurant

Four Seasons Restaurant

Spread over two floors and occupying over 19,000 sq ft, the reopened Four Seasons restaurant combines classic and contemporary touches that pay subtle homage to the legendary original. Fellert Seamless Acoustical Plaster created a custom ceiling that achieves an 0.85 NRC with a seamless look. The site-built system had a custom color and custom texture, allowing the architect to realize his design intent without sacrificing acoustics, a critical consideration for fine dining establishments.

Bank of China

Bank of China

The simple but novel articulations of the building volume will transform this office tower into a memorably engaging presence that enriches the public realm while offering the building’s occupants an unexpectedly privileged relationship to Bryant Park.

The interior is proving to be just as stunning as the landmark exterior. A museum was even included inside. Sky Acoustics was able to work with the acoustical consultants and architect to design a stunning piece for the center of the room that is not only reflective of China’s connection with the United States but the exciting curvaceous architecture of the exterior of the building.

Jet Blue Terminal

Jet Blue Terminal

With its curved rooflines, JetBlue Airways' first terminal responds to its unique location near Eero Saarinen's historic TWA terminal. From a functional standpoint, Gensler and Design Strategies designed Terminal 5 to complement JetBlue's business model. The 640,000-gross-square-foot, 26-gate terminal provides exceptional customer service, with a tailored plan for circulation and seating in the concourse. The ticketing lobby and holdrooms are sized as transitory spaces, while concessions areas are larger as JetBlue customers tend to buy food and drink before boarding. Wider space between gates allows JetBlue's Airbus 320s to easily turn around, minimizing delays.

605 3rd Avenue Lobby

605 3rd Avenue Lobby

A lobby is a transitional environment between the city and the office, a brief reprieve from the bustle of the street and the work that lies ahead. The design straddles the line between corporate restraint and contemporary culture to create a playful, bold identity for 605 Third Avenue in Manhattan.

Newmat and Design Strategies created the beautiful light-boxes located throughout the main lobby and elevator halls. The fusion of light with the magnificent brass paneling achieved an aesthetic of elegance and beauty that Rockwell Group sought to create.

FMC Tower at Cira Center South

FMC Tower at Cira Center South

Two blocks from 30th Street Station and the original Cira Centre, FMC Tower at Cira South is a gleaming front door to the emerging University City neighborhood. The 47-tory, mixed-se tower contains the global headquarters of the specialty chemical company FMC Corporation. Apartments, shops, and dining will also fill the tower.

Design Strategies worked closely with Pelli Clark Pelli to bring articulated wood ceiling surfaces from the exterior to the interior seamlessly through glass facades. 

Biotronik

Biotronik

Biotronik, a global leader in cardio and endovascular medical technology, last year opened a state-of-the-art training facility and innovation center in New York City. 

Sleek glass office fronts and polished concrete made the acoustical performance of the Sky Acoustic ceiling system critical to this office and training space. Luminous ceilings, saw-tooth acoustical elements, and smooth custom-colored acoustical ceilings complimented this high-tech space.

Empire State Building

Empire State Building

On May 11th 2016 the iconic Empire State Building 80th floor gift shop opened it's doors with a fresh look. Upon entering the 4,200 sq. ft. space, visitors are greeted by a showcase window bearing the building logo and intricate etchings of original design features that celebrate the Machine Age. Design Strategies and Intex Forms teamed up to install the seamless curved light coves visible throughout the space.

Barneys New York

Barneys New York

Barneys New York, one of the city’s most iconic clothing retailers, just opened a new flagship location in a familiar spot. It is located in the Chelsea neighborhood on 7th Avenue between 16th and 17th street, marking the return of the luxury retail store to the same block on which the company was founded in 1923. 

Design Strategies and Intex formed the ceiling light coves, now installed in all Barneys store redesigns in North America. Molded out of GFRG, each light cove is unique and offers aesthetically pleasing light refraction that creates a calm and tranquil environment with a subtle inordinate luxury.

Vagelos Education Center

Vagelos Education Center

Featured in the Architectural Magazine, Architectural Record, and winner of the 2016 Best of Design Award.

Design Strategies worked closely with the chief architect Diller Scofidio & Renfro to develop all the wood ceiling and wall systems in the building. Both absorptive and reflective panels used in varying angles meshed perfectly with curtain wall driven seams to enhance both performance and study space.