Wood Ceilings

FMC Tower at Cira Center South

FMC Tower at Cira Center South

Two blocks from 30th Street Station and the original Cira Centre, FMC Tower at Cira South is a gleaming front door to the emerging University City neighborhood. The 47-tory, mixed-se tower contains the global headquarters of the specialty chemical company FMC Corporation. Apartments, shops, and dining will also fill the tower.

Design Strategies worked closely with Pelli Clark Pelli to bring articulated wood ceiling surfaces from the exterior to the interior seamlessly through glass facades. 

Vagelos Education Center

Vagelos Education Center

Featured in the Architectural Magazine, Architectural Record, and winner of the 2016 Best of Design Award.

Design Strategies worked closely with the chief architect Diller Scofidio & Renfro to develop all the wood ceiling and wall systems in the building. Both absorptive and reflective panels used in varying angles meshed perfectly with curtain wall driven seams to enhance both performance and study space.

Steinway Hall

Steinway Hall

Located at the heart of Midtown Manhattan, Steinway & Sons has opened its new flagship: Steinway Hall. A state-of-the-art retail and performance space, the showroom has already become a cultural destination where artists and ideas meet, where collaborations are born between musicians and instruments that make our world a more beautiful place. An artistic centerpiece of the new Steinway Hall is an installation by American artist Spencer Finch. Titled Newton’s Theory of Color and Music (The Goldberg Variations), the work is an interpretation of Johann Sebastian Bach’s “Goldberg Variations” that explores the intersection of music, color, and emotion through light.

The New School

The New School

Located at the intersection of 14th Street and 5th Avenue in Manhattan, this new multipurpose facility is the “heart” of The New School.

The LEED® Gold building provides space for all aspects of a traditional campus. Perforated wood veneer panels were provided with FSC certification and chain of custody documentation. The cantilevered panels provided equipment shielding and integral light coves.